Op de Stoel...

Javier Cornelisse, bewindvoerder bij Beaufin. Maandelijks stellen we een collega aan je voor. Wellicht geen onbekende voor je op professioneel gebied, maar in dit item komen we wat meer te weten over onze medewerkers ook op persoonlijk vlak. Ben je ook zo benieuwd?


Even voorstellen dus!


Hoi Javier, wat leuk dat ik je mag interviewen!

Een struikelblok voor zowel collega’s, cliënten als organisaties is de uitspraak van jouw naam… Hoe zeg je het nou precies?

Nou, het is eigenlijk heel simpel. Het is een Spaanse naam, de ‘J’ spreek je uit als een ‘G’ en de ‘V’ spreek je uit als een ‘B’ dan krijg je uiteindelijk Gabiër;)


Jij bent buiten de drie directeuren de eerste bewindvoerder die erbij is gekomen. Hoe lang werk je precies bij Beaufin?

Afgelopen mei werk ik hier 5 jaar, de tijd vliegt!


Hoe ben je hier terecht gekomen? Van waar je keuze voor bewindvoering?

Ik werkte voorheen bij de gemeente Zaanstad, maar ik had geen vast contract. Er was een grote reorganisatie en alle mensen zonder vast contract moesten weg. Een collega heeft mij bij Beaufin aangeraden.. Van het een kwam het ander en het bleek een match!


Hoe zouden collega’s jou omschrijven?

Spontaan, een bezige bij, gezellig maar ook heel betrokken bij cliënten.


En wat doe je buiten Beaufin? Nog interessante hobby’s of andere dingen waar we je ’s nachts wakker voor kunnen maken behalve bokkenpootjes en koekjes?

Al m’n hele leven speel ik voetbal en ben ik supporter van Ajax en FC Barcelona.


Tot slot zou ik graag nog willen weten wat je ambities zijn binnen Beaufin?

Het politieke klimaat rond zogenaamde schuldenbewinden veranderd. Gemeenten onderzoeken betere samenwerkingen en alternatieven. Bij Beaufin zijn we hier actief bij betrokken en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen. Op dit moment ben ik actief bij een project voor budgetbeheer in de gemeente Uithoorn en Ouder-Amstel, waarbij wij ook inwoners coachen tot financiële zelfredzaamheid. Ook ben ik betrokken geweest bij de totstandkoming van het convenant Bewindvoering op de kaart in Zaanstad.