Beaufin meets Koningin Máxima

Op 24 mei maakte Beaufin deel uit van een heel bijzondere bijeenkomst in het teken van Nederland Schuldenvrij. Niemand minder dan koningin Máxima vereerde ons met een bezoek bij SchuldenlabNL. Beaufin directeur Joris Korse mocht onze koningin, tevens erevoorzitter, hierbij introduceren in de wereld van beschermingsbewind

Wij voelen ons uiteraard zeer vereerd een bijdrage te hebben mogen leveren op deze unieke bijeenkomst, op uitnodiging van ketenpartner Plinkr.

Al geruime tijd is koningin Máxima erevoorzitter van Schuldenlab. Na de officiële start van het initiatief om burgers schuldenvrij te maken, sprak de koningin destijds al met ervaringsdeskundigen en partners over hun plannen. Zo ook bij deze bijeenkomst.

Schuldenlab is een netwerk dat zich inzet om burgers ‘schuldenzorgvrij’ te krijgen. Dankzij het initiatief moeten burgers sneller en effectiever ondersteund worden bij problemen met schulden. Wakker liggen. Stress hebben. Niet meer reageren op post en mail uit angst voor wat erin staat: alweer een rekening of een aanmaning. Meer dan een miljoen Nederlanders herkennen dit schrikbeeld. Ze zitten in de schulden en komen daar op eigen kracht niet meer uit. Naast persoonlijk leed zijn er ook de maatschappelijke kosten van al die schulden: zo’n 11 miljard euro per jaar. SchuldenlabNL schaalt effectieve schuldhulpmethoden op. Op dit moment zijn dat er acht. Daarnaast staan ze aan de wieg van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid en het Tijdelijk Noodfonds Energie.


Bronnen: SchuldenlabNL en Plinkr

Koningin Máxima meets Beaufin