Stress Sensitieve bewindvoering

Wat maken wij ons werk graag makkelijker en met nog meer voldoening…. Daarom nodigden wij expert Anne Goené uit om ons bij de te hand nemen en meer weg wijs te maken in stress sensitieve dienstverlening. Onder meer met behulp van prof. dr. Erik Scherder werd nieuwe (wetenschappelijke) kennis en handvatten gedeeld op gebied van de Schaarste Theorie, mobility mentoring en toepassen van stress sensitieve dienstverlening.

Bij mensen die langdurig in armoede en/of schulden leven is er sprake van veel stress, schaarste en schaamte. De gevolgen op het functioneren van mensen met dergelijke problematiek wordt de afgelopen jaren steeds meer onderzocht en brengt belangrijke inzichten voor professionals die met deze doelgroep werken.

Tijdens onze training Introductie Stress Sensitieve Dienstverlening werden de meest recente wetenschappelijke inzichten over het gedrag en de gevolgen van armoede en schulden besproken. Ook werd er kennisgemaakt met methodes en technieken om de doelgroep op effectieve wijze te kunnen begeleiden en ondersteunen met het oplossen van de problematiek.

Na het volgen van de training kennis van de effecten van schaarste en stress op het functioneren van mensen en hebben de deelnemers kennisgemaakt met diverse bestaande methodes en technieken die effectief bewezen zijn bij armoede en schuldenproblematiek.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:
- Effecten van schaarste en stress op mensen
- Basisprincipes, uitgangspunten en technieken van Methodiek Mobility Mentoring
- Kennismaking met de methode Motiverende Gespreksvoering

Nieuwsbericht