Hulp nodig bij jouw financiën of die van een naaste?

Vanuit Beaufin helpen wij je graag! Onze bewindvoerders zetten zich dagelijks in voor mensen met financiële problemen. Onze klanten hebben vaak geestelijke problemen. Ook zijn er vaak schulden aanwezig. Dankzij jarenlange ervaring vinden wij de oplossing die het beste past bij jou!

Hulp nodig bij de financiën voor jezelf? Lees dan hieronder hoe dit in zijn werk gaat of download onze folder (pdf) met uitgebreide informatie. Hulp nodig voor een naaste? Klik dan hier!

Zo werkt het


Kennismaking

Als je gevraagd hebt of wij voor je willen werken starten we met een kennismaking. We komen bij je langs en bespreken alles. Je begeleider is hier ook bij. En als je het dan nog steeds wilt, vullen we samen de aanvraag voor de rechter in. Want die moet het goed vinden dat wij je bewindvoerder worden.

Naar de rechter

Ongeveer 4 tot 8 weken na aanvraag stuurt de rechtbank ons allebei een uitnodiging. We gaan er samen naar toe. Je begeleider gaat ook mee. Tijdens ons bezoek stelt de rechter vragen. Daarna besluit hij of wij je bewindvoerder mogen worden. Hij stuurt ons daar ook nog een officiële brief over. En als die binnen is mogen we voor je aan de slag.

Jouw eigen contactpersoon

Je krijgt een eigen vaste contactpersoon die afspraken met je maakt. Zo weet hij of zij altijd hoe het er bij jou aan toe gaat en wat jij graag wilt. Wel zo fijn! Als hij of zij er een keertje niet is helpt iemand anders bij Beaufin je. Alle mensen bij Beaufin hebben heel veel verstand van geld en van dingen regelen. De rechter controleert ieder jaar of zij hun werk goed en eerlijk doen.

Jouw eigen budgetplan

Je maakt samen met je contactpersoon een plan voor het geld dat je elke maand krijgt, voor het geld dat je uitgeeft en voor het geld dat bestemd is voor de leuke dingen. Zo’n overzicht heet een ‘Budgetplan’. Er staat ook in hoeveel zakgeld en leefgeld je krijgt. Meestal krijg je dit op een vaste dag in de week. Soms spreek je iets anders af met je contactpersoon. Ook staat in het plan hoeveel je gaat sparen. Want dat moet van de rechter.

Jouw bankrekening

Je krijgt van ons twee nieuwe rekeningen bij de ABN-AMRO. De eerste is de beheerrekening. Dit is de rekening waar je inkomen op binnen komt en waar we alle vaste lasten van betalen. De tweede rekening is een leefgeldrekening. Hierop storten wij iedere week je leefgeld. Meestal op de woensdag. Soms krijg je daar een eigen pinpas voor, om geld op te nemen of dingen van te betalen. Je kan alleen niet rood staan. Het blijft jouw geld. Je kan altijd zien hoeveel er op de rekeningen staat. Maar wij doen je bankzaken.

Maandelijkse kosten

Voor het werk dat we voor je doen rekenen we ook geld. Voor je inschrijving en alles wat daarbij komt kijken betaal je één keer inschrijfkosten en daarna een bedrag per maand. Sommige extra dingen kosten ook geld. Al onze tarieven vind je hier.


Controle rechter

De rechter controleert of wij ons werk voor jou wel goed doen. Eén keer per jaar sturen we hem een uitgebreid verslag. Dat verslag sturen we ook naar jou, dan weet jij net zo veel als de rechter.


Meer informatie

Om je aan te melden of voor meer informatie kun je ons een e-mail sturen via info@beaufin.nl of ons bellen via telefoonnummer: 020 - 3080 360 tussen 08.30 uur en 12.30 uur.