Even voorstellen...…. Sophie Leideritz!

Mijn naam is Sophie Leideritz, 28 jaar oud en geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben in 2016 begonnen als stagiaire voor mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening en in 2017 in dienst getreden als assistent-bewindvoerder. Nu alweer bijna 2 jaar werkzaam als bewindvoerder met mijn eigen caseload, met heel veel plezier! In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen, zoals naar feestjes en festivals gaan, lekker (uit) eten met vrienden en ik ben dol op leuke uitstapjes maken en reizen. Doordeweeks vind ik het heerlijk om te sporten en doe dan ook graag aan kickboks of een bootcamp in het Vondelpark.

Ik denk dat mijn collega’s mij zien als een sociaal persoon. Collega’s kunnen altijd bij mij terecht voor een praatje, adviezen of vragen. Ook krijg ik vaak genoeg de opmerking van mijn collega’s aan de andere kant van het kantoor, dat ze me weer horen lachen. Naast dat ik graag een ‘Social butterfly’ ben, ben ik ook een harde werker en haal ik heel veel voldoening uit dit werk. Het helpen van kwetsbare mensen in financiële nood geeft mij het gevoel iets goeds te doen. Een ander helpen/ontzorgen is wat ik het liefst doe. Zeker op het gebied van financiën, kunnen mensen veel stress ervaren. Het geeft mij voldoening om dit stuk weg te nemen zodat er (weer) rust en ruimte om te leven ontstaat voor de cliënt en de focus op andere (leef)gebieden kan leggen.
Een geslaagde schuldsanering, ontvangsten waar men recht op heeft, een stabiele financiële situatie creëren of een geslaagd uitstroomtraject zijn voorbeelden van successen waar ik een goed gevoel van krijg. Het is in het begin vaak een ‘’uitzichtloze’’ situatie voor de cliënt. Als je dit soort successen dan behaald, haal je daar veel voldoening uit. Het is fijn om te helpen bijdragen in het traject naar ‘’het licht aan de einde van de tunnel’’ voor de cliënt.

Beaufin kent 4 kernwaarden. Samen vormen deze kernwaarden ‘’LEEF’’. Ik vind alle kernwaarden belangrijk en ik herken er mijzelf in, maar EERLIJK is voor mij wel de belangrijkste. Met eerlijkheid kom je het verst. Als er geen eerlijkheid is, is er geen vertrouwen. Zonder vertrouwen kan er nooit een goede samenwerking zijn met de cliënt. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wel eens een slecht-nieuws gesprek gevoerd moet worden, maar de cliënt heeft áltijd recht op eerlijkheid en duidelijkheid. Ik wil ook op deze manier mijn werk uitvoeren, als persoon zijnde én als bewindvoerder. De rest van de kernwaarden (Laagdrempelig, Energiek en Flexibel) volgen dan vanzelf en maken het plaatje compleet.

Beaufin is een laagdrempelig, jong en divers kantoor met hele fijne mensen. Ik werk hier al een aantal jaar en ben ontzettend dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen. Volledig jezelf kunnen zijn op je werkplek is zo belangrijk en dit kan bij Beaufin. Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier, passie en liefde.

Even voorstellen...…. Sophie Leideritz!