Van beschermingsbewind naar financiële redzaamheid in Zaanstad

Gemeente Zaanstad is samen met Beaufin en twee collega kantoren gestart met een Hub om inwoners weer financieel (zelf)redzaam te laten worden. Zodat zij weer op eigen benen kunnen staan en goed voorbereid kunnen uitstromen uit het bewind.

Hiertoe heeft Plinkr Platform een zogenaamde Hub ontwikkeld waarmee het netwerk van hulpverleners met elkaar verbonden is en zorgt dat iedere inwoner de juiste financiële hulp krijgt. De Hub is ontwikkeld voor mensen die onder beschermingsbewind staan, maar klaar zijn om uit te stromen. Met de Hub leren ze in een traject van zes maanden om financieel weer op eigen benen te staan.


Veerle de Theije, Senior Projectleider Maatschappelijk Domein: "We vinden het belangrijk om te onderzoeken hoe we inwoners in de laatste fase van financieel bewind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. We denken dat de Hub hen kan helpen om weer financieel redzaam te worden.”


Joris Korse, Algemeen Directeur Beaufin: “Wij zijn overtuigd dat beschermingsbewind voor veel cliënten een passende en tegelijkertijd ook tijdelijke oplossing is. Als de problemen zijn opgelost en mensen weer ruimte hebben om te leven is niets fijner dat mensen ook blijvend uitstromen. Om inwoners van de gemeente Zaanstad, zoveel als mogelijk, financieel (zelf)redzaam te maken én goed voorbereid de toekomst in te laten gaan, is de Hub een waardevol middel. Wij dragen hier graag aan bij.

In Nederland hebben 1,4 miljoen huishoudens risicovolle of problematische schulden. Gelukkig zijn er steeds meer hulpverleners en organisaties die zich inzetten om deze mensen te helpen. Online platform Plinkr faciliteert dat zij toegang hebben tot optimale hulpmiddelen. Zodat ze hun werk effectiever kunnen doen en meer tijd kunnen vrijmaken voor persoonlijke aandacht en de echte hulpvraag.

Van beschermingsbewind naar financiële redzaamheid in Zaanstad