Mijn eigen dreamteam...

Een anonieme cliënt van Beaufin is uitgestroomd uit het bewind en deelt haar verhaal en haar ervaring over Bewindvoering.

Client: “Op advies van Stichting samendoen, ben ik onder bewind gegaan. Ik had problematische schulden en psychische problemen en klopte daarom aan bij Sezo. Helaas kwamen we er samen niet uit. Het resultaat was een ontruiming. Een jaar na de ontruiming, kwam ik bij stichting Samendoen en die hebben bewindvoering voorgesteld. Hier was ik sceptisch over, omdat ik eerder in bewind had gezeten en dit liep niet professioneel en voelde niet veilig. Door mijn psychische problemen voelde ik mij veroordeeld. Er werd verteld dat ik eerst mijn psychische klachten diende aan te pakken, voordat er geholpen kon worden met mijn financiële problemen. Nu weet ik dat met de juiste begeleiding dit heel goed samen kan.

De organisatie ‘Stichting Mee’, bracht mij bij Beaufin. Toen ik Manuela Gillis van Beaufin voor het eerst zag wist ik dat het goed zat! Ik durfde open en eerlijk te zijn en dit kon ik eerder niet. Dit was voor mij de doorslag. Als je financiën op orde zijn, zal de rust in je hoofd ook komen. Soort kip en ei verhaal. Mijn mindset veranderde ook, waardoor ik de juiste mensen ontmoette en hier was ik erg mee geholpen. Ik had zogezegd mijn eigen ‘dreamteam’. Ik geloofde weer in mijzelf! Loslaten was ook erg belangrijk. Toen ik op een dag bij de rechtbank was en nog één maand mijn eigen geld kon uitgeven, wist ik dat het serieus was. De controle was voor mijn gevoel weg! Nu achteraf besef ik dat dit geen controle was. Nu heb ik meer controle, nu ik alles op een rij heb. Je raakt een groot deel van je autonomie kwijt en dat is eng. Nu geeft het mij rust en veiligheid. De stress en paniek die ik vroeger had is weg.

Ondanks mijn slechte ervaring met bewind, in het verleden, had ik nu geen verwachtingen. Ik was alleenstaande moeder met twee kindjes. Ik ben wel eerlijk geweest tegen mijn kinderen, maar de basis was er. We konden niet altijd alles kopen en we woonden bij mijn moeder. Ik kon er niet omheen draaien. Ze kregen rust terug en een betere moeder. Je wordt ook creatief in je doen en laten. De rust die ik ervoor terugkreeg, was thuis te merken. In Nederland kun je best veel doen ondanks je financiële problemen.

Het laatste jaar voor het uitstromen was ik gewend om zo te leven. Ik moest het weer alleen doen en zag het als een overwinning. Dat heb ik mooi voor elkaar! We hebben een mooi huis en een leuk zakcentje overgehouden. Maar ineens stond ik weer op eigen benen en dit was wel even spannend. De verantwoordelijkheid was weer terug. Dat brengt allerlei gevoelens met zich mee. Door het uitstroomtraject te doorlopen en de hulp van buurtteam, ben ik goed geholpen om hiermee te starten. Veel praten en je gevoelens uiten helpt. Ik heb veel geleerd van Manuela Gillis, die liefdevol en streng tegelijk was. Als iets niet ging, dan ging het niet!Ik vond het prettig dat ik in het systeem kon kijken en dat het duidelijk werd uitgelegd waarom iets niet kon. Hoe lastig het systeem eerst was, hoe fijn en overzichtelijk het uiteindelijk was. Je kon inzien waarom het niet ging en hoefde het daarom niet meer te vragen aan mijn bewindvoerder.

Bewind heeft mij gebracht dat mijn financiële plaatje dusdanig verbeterd is. Het systeem met twee aparte rekeningen en het duidelijke financiële overzicht zijn mijn leidraad en houvast geworden elke maand! Sparen doe ik nu ook af en toe. Alle extraatjes die nu binnenkomen geef ik niet meer vooraf uit, maar spaar ik op. Mijn volledige mindset is veranderd door deze ervaring. Mijn toekomst ziet er beter uit en ik heb grote plannen en doelen gesteld om financieel onafhankelijk te blijven. De mogelijkheden liggen weer op tafel. Ik zou het prachtig vinden om in de toekomst mensen bij te staan die in dezelfde situatie zitten als ik heb gezeten. Dankzij Beaufin ben ik goed geholpen en ik gun iedereen de hulp die mij geboden is.

Mijn eigen dreamteam...