Op de stoel….

En dan is mij nu de eer om jullie voor te stellen aan Angela Kuin!

Vertel eens, van stagiair naar bewindvoerder, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Mijn interesse in bewindvoering is begonnen tijdens een stage bij een klein bewindvoerderskantoor in Hoorn. Ik volgde destijds de opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening. Ik nam de telefoon aan en ging mee naar intakegesprekken en de rechtbank. De doelgroep vond ik toen al heel leuk om mee te werken. Ik wilde graag verder studeren en kwam toen uit bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Toen ik de stage vacature van Beaufin voorbij zag komen was mijn interesse meteen gewekt! Ik ben begonnen als stagiaire bij Paul in het team en ben later gaan werken als assistent bij Arnout. Ik wilde graag meer verantwoordelijkheid en ben nu 2,5 jaar bewindvoerder bij Beaufin.

Heb je ambities binnen Beaufin?

Het werk blijft na 5 jaar nog steeds heel uitdagend. We gaan ons als bedrijf steeds meer richten op het vergroten van zelfredzaamheid van cliënten. Het begeleiden van cliënten die toe zijn aan meer zelfstandigheid lijkt mij erg leuk. We zijn aangesloten bij een convenant van de gemeente Amsterdam om uitstroom uit bewindvoering te bevorderen. Het samenwerken met de gemeente hierin vind ik interessant.

Inmiddels heeft Beaufin een echte West-Friese enclave. Hoe zouden collega’s je nog meer omschrijven?

Ik ben opgegroeid in Andijk en heb een aantal jaren in de Zaanstreek gewoond. Inmiddels weer terug in het vertrouwde West-Friesland. Ik kan natuurlijk niet voor mijn collega’s spreken, maar ik zie mijzelf als een vrolijk en spontaan persoon.

Je hebt vorig jaar een prachtige huwelijksreis gemaakt. Wat staat er bovenaan je verlanglijstje voor nà Corona en waarom?

Onze huwelijksreis bestemming was het mooie Thailand. We hebben daar een rondreis gemaakt waarbij we prachtige tempels en stranden hebben bezocht en heerlijke Thaise lekkernijen hebben geproefd. Landen die hoog op mijn lijstje staan zijn Canada, Zuid-Afrika en Zuid Amerika.

Heb je verder nog hobby’s?

Ik kan heel erg genieten van een goed boek en ik loop graag hard. In 2019 heb ik meegedaan met de Damloop by Night en ben van plan om mee te doen met meer van dit soort lopen. Op dit moment kan ik zonder problemen 5 kilometer lopen en ik wil dit graag opbouwen naar 10 kilometer.

Op de stoel….