Op de Stoel...

Jeroen van Harten, bewindvoerder bij Beaufin. Maandelijks stellen wij een collega aan je voor. Wellicht geen onbekende voor je op professioneel gebied, maar in dit item komen we wat meer te weten over onze medewerkers ook op persoonlijk vlak. Ben je ook zo benieuwd?

En dan is mij nu de eer om aan je voor te stellen…. in jaren geldt hij als de jongste bewindvoerder, maar inmiddels ruimschoots tot het meubilair behorend: Jeroen!

Vertel eens, van stagiair naar bewindvoerder, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Toen ik voor mijn HBO opleiding Sociaal, Juridische Dienstverlening op zoek ging naar een stage, was ik geïnteresseerd in het hebben van langdurig cliëntcontact. Ik ben toen bij Beaufin begonnen als stagiair van Paul, 5 jaar geleden. Dat is me goed bevallen en ben na mijn stage eerst als assistent blijven werken. Inmiddels heb ik een eigen caseload als bewindvoerder opgebouwd. Verhoudingsgewijs heb ik veel cliënten uit de regio Kennemerland.

Heb je ambities binnen het Beaufin?

Naast bewindvoerder houd ik me ook bezig met de bewindvoeringssoftware die Beaufin gebruikt. Het lijkt me interessant om de meekijkfunctie voor cliënten door te ontwikkelen. Zodat dit voor cliënten nog eenvoudiger en duidelijker wordt. Technisch is het mogelijk. Ik heb ook zitting in een ontwikkelingsgroep van de softwareproducent om verbeteringen aan te reiken en door te laten voeren.

Je Amsterdamse collega’s vinden alles buiten de ring A10 al snel onbekend terrein. Maar buiten dat je uit een pittoresk Noord-Hollands dorp komt, hoe zullen collega’s jou nog meer omschrijven?

Als behulpzaam, vrolijk en enthousiast.

Je hebt een aantal mooie reizen gemaakt, waar zou je nog naartoe willen en waarom?

Lastig! Ik heb nog een aantal dingen op mijn lijst staan. Lapland en Zuid-Afrika trekken mij heel erg, dat met name vanwege de mooie natuur. Maar binnen Europa heb ik ook nog genoeg te ontdekken.

Heb je naast reizen verder nog hobby’s?

Wij gaan ieder jaar op vriendenweekend, het organiseren daarvan vind ik heel leuk. Daarnaast ben ik altijd te porren voor een potje tafeltennis op kantoor of een bierproeverij! De potjes tafeltennis rond-de-tafel gaan op het scherpst van de snede waarbij het halve kantoor meedoet.